Boekenlegger...

Hey hallo, 

Welkom bij een nieuwe blogpost. 

Ik zag bij DCL een nieuwe challenge voorbij komen,  

Dit keer is de vraag of je een boekenlegger wilt maken aan de hand van je favoriete boek..

Laat ik eerst zeggen dat ik vroeger echt boeken verslond, de bibliotheek was een soort tweede thuis voor mij..in mijn pubertijd en in mijn 20e levensjaren..daarna had ik het vaak te druk met andere dingen en is het een beetje naar de achtergrond verschoven..sinds kort heb ik een abonnement op Storytel, zodat ik ook boeken kan luisteren, als ik bijv aan het wandelen ben, en dat werkt...

Ik hou van boeken die uit het leven gegrepen zijn, boeken die beschrijven wat mensen hebben mee gemaakt en hoe ze daar mee om zijn gegaan... Na het afsluiten van mijn abonnement bij Storytel heb ik een aantal boeken op mijn digitale boekenplank gezet, waaronder het boek 

Woman van Lucy WoesthoffZo mooi, zo direct uit het leven..
Lucy wordt verlieft op Dinand die op dat moment nog midden in een rouwproces zit en alleen een kindje opvoedt, omdat zijn vrouw Guusje, gestorven is toen Dean 6 maanden was...Zo mooi hoe ze de dood van Guusje betrekt bij haar relatie, en bij het opvoeden van Dean. Zij gaat heel vaak naar het graf van Guusje en krijgt bouwt daar een band op met Guusje. Pas geleden werd Dean volgens mij 18 jaar, en schreef ze op Instagram een opmerking bij haar post, mamma zal altijd van je houden..
Dean noemt haar mamma, iemand reageerden daarop dat zij nooit de moeder van Dean kon vervangen..ze probeert erachter te komen waarom deze vrouw dat schrijft, deze opmerking, en er blijkt meer achter te zitten. Als ze alleen op vakantie is, gaat ze naar een soort waarzegster, die haar in contact brengt met Guusje, daar krijgt ze te horen dat het goed is zo, en dat ze moet stoppen met Guusje overal bij te betrekken...dat Guusje weet dat ze aan haar denkt..Guusje geeft dan ook aan dat ze nog een meisje zal krijgen.... en een aantal maanden later raakt ze zwanger, van Leia Guusje.
Zo mooi, ook hoe dicht Lucy steeds bij zichzelf blijft, en blijft kijken naar de positieve dingen in het leven... 

En de boekenlegger zegt alles over Woman, zelfliefde, liefde voor de mensen om je heen, maar ook verder, altijd kijkend naar het positieve in een mens, alles gebeurd met een reden... 

#DCL-344 daar doet deze boekenlegger mee mee.. 
Fijne paasdagen alvast gewenst, het weer wordt wat minder..
persoonlijk heb ik er weinig last van, want ik heb nachtdienst...
Maar ik hoop toch dat jullie een mooi weekend hebben... 


Reacties

Marjan zei…
Prachtig die combinatie van jouw boekenlegegr met het boek van Lucy. Ik ken het niet, maar heb wel in een tijdschrift een interview met haar gelezen waarin deze zaken ook aan de orde kwamen. Ze lijkt me een fijn mens.
Dankjewel voor het meedoen met DCL, Ingrid!
Colien zei…
Heel mooie boekenlegger en zo van toepassing bij het boek!
Goede werknachten en ook voor jou fijne vrije tijd!
grtz Colien
Wat heb je de essentie van dit boek mooi weergegeven op je boekenlegger! Ik ken het boek niet maar ik zet het zeker op mijn lijstje. Ik heb ook een luisterboeken abbonement, niets zo lekker als kleuren en tegelijk een luisterboek luisteren.. ultieme ontspanning. Bedankt voor het meedoen met de DCL challenge.
GerJanne zei…
Geweldige boekenlegger en het boek lijkt me ook de moeite waard.
Succes weer in de nachtdienst. Wij hebben een collega van en detacherings bureau die aan haar uren moet komen en graag late en nachtdiensten doet. ik heb haar in april veel van mijn diensten gegeven omdat ik nogal wat over uren heb staan..
Nynke zei…
Wat maakte je een leuke boekenlegger! Past goed bij het boek. Wat is dat een leuke challenge ook, bij DCL. Ik ga nog even kijken of het mij lukt om een boekenlegger bij een boek te maken.
Groetnis Nynke
Scraptastisch zei…
Ik herken het ook ik las heel veel maar is helemaal naar de achtergrond geschoven en storytel is misschien ook wel wat voor mij want wandel ook graag. Wij lezen ook al zoveel op het werk en dan pak ik ook minder snel een boek, thanks voor de tip en ik hou ook van boeken die uit het leven gegrepen zijn. Maar tijdens de corona crisis heb ik wel meer gelezen en boeken geleend van vriendinnen. Je boekenlegger is hartstikke leuk Ingrid! Fijne paasdagen in jullie nieuwe huis!
xx Gerie
Ellen zei…
Super mooie boekenlegger geïnspireerd op je boek Ingrid! Prachtig zoals je het boek omschrijft, ik ga het zeker op mijn lijstje zetten.
Bedankt voor het meedoen met DCL.
Groetjes Ellen
Mooie boekenlegger Ingrid! Heel erg leuk gedaan. Leuk dat je met ons meedoet bij DCL! Ik ben zelf geen boekenlezer, maar het klinkt als een mooi boek!
anja curvers zei…
Een prachtige boekenlegger geinspireerd op je boek. Een boek voor op het lijstje. Bedankt voor je deelname aan DCL.